Spring naar content

Ik ben geen vergadertijger.
Laat me praten met leerlingen.

Meer tijd.
Meer aandacht.
Meer groei.

Sluit je aan bij ervaren onderwijsprofessionals die geloven dat alles wat aandacht krijgt groeit.

Binnen ons uitgebreide netwerk is er niemand die voor ons mooie vak kiest om uren te vergaderen en een uitgebreide administratie bij te houden. Als onderwijsprofessional bij GoudGrijs maak je het verschil voor jonge toekomstmakers door meer aandacht en effectieve tijd te besteden aan datgene waarvoor je uiteindelijk ooit bent opgeleid. Datgene wat leerlingen verder helpt. Kennisoverdracht.

Niet alleen op Maandag

Door onderwijsmensen, voor onderwijsmensen

We zijn niet de enige partij die ondersteuning biedt bij een onderwijscarrière die bij je past. We zijn wel het enige dedicated netwerk van ervaren onderwijsprofessionals dat zich exclusief richt op onderwijs.

De adviseurs die jou via ons netwerk aan een passende baan in het onderwijs helpen zijn zelf ervaren onderwijsprofessionals, met een gedeelde overtuiging hoe goed onderwijs eruit ziet, en wat daarvoor nodig is. We weten wat er speelt en wat er werkt. Met een fair en gezond business model komen we tegemoet aan wensen en eisen van mensen uit de praktijk en beleidsmakers van vandaag en morgen. Zonder absurde winsten.

Goed onderwijs toekomstbestendig maken. Daar zetten we ons iedere dag opnieuw voor in.

Zo maken we het verschil voor jou en je leerlingen

Omdat we zelf uit het onderwijs komen, snappen we wat er nodig is om bij te dragen aan kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt, snappen waar je tegenaan loopt en weten wat er moet gebeuren om jouw wensen en behoeften te vertalen naar een plek in het onderwijs die bij je past, met de waardering die bij je past.

img_4_da

Vragen?

Wat zijn de voordelen van het werken met GoudGrijs?

Met GoudGrijs word je onderdeel van een zorgvuldig opgebouwd zakelijk netwerk van enthousiaste  onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren. 

Toegang tot vacatures: We hebben toegang tot een breed scala aan onderwijsvacatures, waaronder functies die vaak niet openbaar worden geadverteerd.

Expertise: Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Tijdbesparing: Het zoeken naar de perfecte baan kan tijdrovend zijn. Door met GoudGrijs samen te werken, kunnen wij namens jou de markt verkennen en je alleen matchen aan relevante functies, waardoor je tijd bespaart.

Tijdelijke en flexibele mogelijkheden: Als je op zoek bent naar tijdelijke, freelance of langdurige opdrachten kunnen we je perfect helpen. We zorgen altijd dat die aansluiten bij jou specifieke behoeften en beschikbaarheid.

Hoe verloopt het sollicitatieproces bij GoudGrijs?

Als je bij ons gesolliciteerd hebt gaan we als eerste met ons ervaren onderwijsteam met aandacht jouw inschrijving bespreken. We bekijken eerst of en waar we voor jou een match kunnen maken met functies binnen de onderwijssector. We leggen vervolgens graag persoonlijk contact, dit kan telefonisch of als dat voor je past met een video-interview. Dit is meestal een echte eerste kennismaking met GoudGrijs en het helpt jou en ons om samen eerst goed in kaart te krijgen hoe wij jou op een perfecte passende onderwijsbaan of leuke tijdelijke opdracht kunnen matchen.  

Ik wil alleen voor de klas staan, kan dat?

Dat is absoluut mogelijk en wij begrijpen als geen ander jouw wens om je te concentreren op het lesgeven zonder de bijkomende administratieve taken en vergaderingen. Scholen en onderwijsinstellingen zijn ook steeds meer bereid om flexibele functies te creëren die aansluiten bij de wensen en behoeften van docenten. Jouw expertise en ervaring zijn zeer waardevol voor het onderwijs. Scholen kunnen je inzetten als expert op jouw vakgebied, zodat je jezelf kunt richten op het overbrengen van kennis en het begeleiden van leerlingen, zonder te worden belast met de organisatorische aspecten van het onderwijs.

Hoe word ik betaald als uitzendkracht?

We betalen wekelijks jouw gewerkte uren uit. De backofficepartner van GoudGrijs fungeert als je formele werkgever en is daarmee ook verantwoordelijk voor het betalen van je loon, het afdragen van belastingen en sociale premies, en het regelen van eventuele pensioenbijdragen. 

Hoeveel belasting betaal ik als ik voor GoudGrijs werk?

In Nederland betaald iedereen loonbelasting en sociale premies. Deze worden ingehouden op je loon. Hier zijn enkele van de belangrijkste belastingen en premies die je moet betalen: 

  • Loonbelasting: Dit is een voorheffing op de inkomstenbelasting en wordt ingehouden op je loon. Aan het einde van het jaar dien je mogelijk een belastingaangifte in, waarbij je kunt kijken of je recht hebt op een teruggave of dat je extra belasting moet betalen.
  • Premie volksverzekeringen: Dit zijn premies voor sociale verzekeringen zoals de AOW (Algemene Ouderdomswet), Anw (Algemene nabestaandenwet) en Wlz (Wet langdurige zorg). Deze premies worden samen met de loonbelasting ingehouden op je loon.
  • Werknemersverzekeringen: Als uitzendkracht ben je verzekerd voor werkloosheid (WW-premie) en arbeidsongeschiktheid (WIA-premie). Deze premies worden door ons betaald.
  • Zorgverzekeringswet (Zvw): De bijdrage voor de Zorgverzekeringswet is een verplichte ziektekostenverzekering in Nederland. Een deel van de premie wordt ingehouden op je loon, en het andere deel betaal je zelf via de zorgverzekeraar.
Wat zijn de vakantieregelingen voor uitzendkrachten?

In Nederland hebben uitzendkrachten recht op vakantie en vakantiegeld, net als reguliere werknemers. Hier is een overzicht van jouw vakantieregelingen:

  • Vakantiedagen: Uitzendkrachten hebben recht op 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). 
  • Vakantiegeld: Uitzendkrachten hebben recht op vakantiegeld, dat is 8% van het bruto salaris. Wij betalen het vakantiegeld uit in de maand mei of aan het einde van het contract. 
  • Opbouw van vakantierechten: Als uitzendkracht bouw je vakantierechten op tijdens je werkperiode. Dit betekent dat je recht hebt op een evenredig deel van je vakantiedagen en vakantiegeld, afhankelijk van het aantal uren dat je hebt gewerkt.
Ik ben ZZP’er. Kan ik mij aanmelden bij jullie?

Zeker, GoudGrijs bemiddelt ook ZZP’ers. Ga je straks als ZZP’er via ons aan de slag op een school dan hebben wij een kopie van je identiteitsbewijs, een kopie inschrijving KvK en een kopie van je beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. 

Welk salaris kan ik als onderwijsprofessional bij jullie gaan verdienen?

Iedereen die voor ons aan het werk is voor een school  wordt altijd beloond conform de CAO onderwijs. Je hebt daarbij ook recht op bijvoorbeeld een Eindejaarsuitkering en tussentijdse verhogingen en uitkeringen. Uiteraard gaan we graag met je in gesprek om de beloning voor het werk dat je gaat doen perfect af te stemmen op jouw wensen!

Bouw ik ook pensioen op als ik via GoudGrijs ga werken?

Als je nog geen 66 jaar bent wel. In Nederland bouwen uitzendkrachten pensioen op via het StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten) pensioenplan. De hoogte van je pensioenopbouw is afhankelijk van het aantal gewerkte uren, je leeftijd en de duur van je dienstverband bij ons. 

Heb ik recht op heffingskorting?

De heffingskorting is een vermindering van de loonheffing. Iedereen die in Nederland belasting betaalt, krijgt deze korting. Wanneer je voor ons gaat werken kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de loonheffingskorting. Je hebt maar één keer recht op heffingskorting. Dus heb je naast je werk via GoudGrijs ook andere inkomsten (zoals AOW, een WIA-uitkering, pre-pensioen, etc.) dan zal bij deze inkomstenbron waarschijnlijk al rekening gehouden worden met heffingskorting. 

Waar kan ik terecht met vragen over mijn loonspecificatie?

Voor vragen over uw salaris of uw loonspecificatie kunt u contact opnemen met onze backofficepartner PayforPeople. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 206 62 63